Events
15901
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15901,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

LeiderschapsAvontuur
~

Events

Tweeluik

 

“Bewustzijn en Organisaties”

31009226 - human proportions with stretched out arms and legs
Datum: 15 oktober + 12 november 2019
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur, aansluitend een borrel(hapje)
Locatie: De Melkfabriek in Bunne
Kosten: Kosten: € 99 (ex BTW)
Doelgroep: managers, leidinggevenden en soortgelijk, hrm

Say what?!

Zelforganisatie, zelfsturende teams, opgavengericht werken, zingeving op je werk, agile, lean, co-creatie. Al eeuwenlang buigen we ons over samenwerkingsproblemen en waarom organisaties (minder) succesvol zijn. De uitdagingen veranderen. Het menselijk systeem dat daaronder ligt, is al zo lang we bestaan hetzelfde! Maar dat krijgt niemand op school uitgelegd. Heb jij dat in je (management) opleiding gehad? Studie naar de werking van de mens?

 

Het is van een wonderlijke eenvoud. De manier waarop lagen van bewustzijn van de mens 1 op 1 samenhangen met de grote processen binnen je organisatie als strategie, visie, organisatiestructuur. Als je dat gaat inzien komen de problemen en uitdagingen van een organisatie opeens in een heel ander perspectief te staan.

 

In 2 dagdelen spijkeren we je bij in de basics van ‘bewustzijn’ en hoe dat feilloos eenvoudig doorwerkt in organisaties op gebied van visie, strategie, creatiekracht, samenwerken, structuren, hanteren van macht, emoties en veiligheid.

 

Programma tweeluik

 

Dagdeel 1

We leiden je rond in de wereld van ‘bewustzijn’. Wat is dat eigenlijk voor systeem, waar hebben we het over? We gaan het vertellen en we laten je het ervaren.

 

Dagdeel 2

Er zit een magisch eenvoudige overlap tussen hoe jij in elkaar steekt (het menselijke bewustzijnssysteem) en hoe organisaties werken. Geen wonder; er werken mensen in die organisaties. In dit dagdeel verbinden we het ‘kleine’ systeem van de mens met het ‘grote’ van de organisatie. En dan ontstaan mooie vragen en perspectieven op succes, en de blokkades daarin.

 

Wat het je oplevert

Deelnemers krijgen een luchtige kennismaking met de theorie over de verschillende lagen van bewustzijn in de mens. En een verkenning hoe dit samenhangt met het succes van organisaties. Een gelegenheid om uit te wisselen met andere managers/leidinggevenden over de uitdagingen van deze tijd.

 

Werkwijze

Geen hoogdravende en zweverige blabla maar een gedegen en speelse aanpak door twee nuchtere bedrijfseconomen die zelf het pad bewandelen van bewustzijnsontwikkeling.

 

Graag tot dan, Henk Pieter en André