Individueel traject
15904
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15904,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Leren avonturieren als leidinggevende

Je leiderschap in de organisatie groeit, met iedere opdracht.

1 jaar en 9 Avontuurlijke opdrachten

Leren door proberen en reflecteren

Ondersteuning onderweg: een buddy en een reisgids

Waarom zou je gaan?

Meesterschap over jezelf en verandering

 

Eén ding is zeker in je organisatie. Je onderneemt in onzekere tijden. De kans dat het toch anders loopt, neemt dagelijks toe. Dat brengt je als leidinggevende in bijzondere situaties. Hoe zet je een koers uit, wetende dat dit toch weer ingehaald wordt? Hoe neem je besluiten, zonder alles zeker te weten? Hoe inspireer je collega’s en vorm je visie? Hoe ga je overtuigd voor in een context die telkens verandert? Je wilt je zekerder voelen, meer in verbinding, en tegelijk minder afhankelijk van de woelige buitenwereld.

 

Makkelijker voorgaan in onzekere tijden

 

Dat doet een beroep op avonturiersbloed. Je vermogen te handelen in onzekere toestanden. Op pad te gaan het risicovolle onbekende in. En weet je wat? Dat kun je trainen. Daar kun je aan wennen, door het te doen. Het LeiderschapsAvontuur geeft je precies deze gelegenheid.

 

Train je wendbaarheid

 

Een avontuur dat bestaat uit 9 flinke leiderschapsopdrachten op je werkvloer. Met effecten op jou, je team en de organisatie. Ontdek hoe jij dan acteert. Want je weet niet wat en niet wanneer. Train je wendbaarheid en vergroot je inzicht.

 

Ervaringsgericht leertraject voor leidinggevenden

 

Onderweg op reis wissel je uit met je buddy en kom je als avonturiers bijeen tijdens Pleisterplaatsen. Op de achtergrond zijn wij als reisgidsen beschikbaar voor verdieping en duiding. Je verzamelt 9 sleutels voor je leiderschap die je scherp inzicht geven in de werking van ingesleten patronen. Zodat je ze kunt veranderen.

Als onzekerheid de grootste vijand is van verandering…

 

…dan kun je maar beter leren wennen aan onzekerheid.
De praktische zaken op een rij
1 jaarHet traject loopt van 1 januari 2021 tot 31 december 2021
9 leiderschapsopdrachtenGedurende het jaar krijg je op 9 onverwachte momenten een opdracht. Want avontuur laat zich nou eenmaal niet plannen. Deze vormen het hart van het avontuur. Reken op 4-8 uur per keer.
BuddyEen avonturier uit een andere organisatie wordt je buddy. Samen voorbereiden, uitwisselen en reflecteren op elkaar.
9 sleutelsVerzamel onderweg de 9 sleutels: veiligheid, emoties, macht, structuren, verbinding, creatie, strategie, visie en bedoeling. Iedere opdracht verdiep je op en werk je aan een sleutel.
2 Pleisterplaatsen onderwegEen pleisterplaats was vroeger een plek waar je bijkwam van je reis, andere reizigers ontmoette en uitwisselde over genomen te kiezen routes. Nu zijn het 2 bijeenkomsten met precies hetzelfde doel.
Tweedaagse met jezelfAl eens een keer een 'tweedaagse heisessie' met jezelf gedaan? Dit is je kans.
Opschudding ?!Voor leidinggevenden die wel wat opschudding willen om weer een stap te zetten. Die willen voorgaan en nieuw potentieel ontsluiten voor zichzelf, hun team en de organisatie.
Geen theorie en boekjesHet gaat om zelf doen, experimenteren en daarop reflecteren. Ervaringsgericht leren, op de eigen werkvloer.
Voor leidinggevenden van elk kaliberAlle 'soorten en maten' (van teamleider tot RvB/directielid) leidinggevende kunnen meedoen. Want avonturieren is vooral: een menselijke eigenschap die losstaat van je functie!
Wat kost het?Het traject kost €1.750 (ex btw).
Optioneel: gidsgesprekkenOnderweg kun je kiezen voor 'gidsgesprekken' voor verdieping op je ervaringen; met reisgids Henk-Pieter of André. € 100 (ex btw) per 'gidsgesprek' onderweg.

De 9 sleutels: organisatieveiligheid, emoties op de werkvloer, macht in samenwerken, werkende structuren, verbinding ervaren, creatiekracht, koers kiezen, visie over de keten, de bedoeling.

Begeleiding

Ware avonturen kennen weinig begeleiding. Dat is toch echt een eigen pad. Daarom zullen we ons wat op de achtergrond houden, wanneer jij je LeiderschapsAvontuur ervaart. We voeden je onderweg met inspiratie. En zijn er bij vragen of een steuntje in de rug.

 

Wil je onderweg écht persoonlijk verdiepen op wat je tegenkomt? Dan kun je bij een van ons een individueel ‘gidsgesprek’ boeken. We ontmoeten elkaar daarnaast tijdens regelmatige Pleisterplaatsen. De intervisie-bijeenkomsten voor de avonturiersgroep.

Je hebt de eerste stap al gezet

Tijd voor een volgende? Het avontuur nodigt je uit.

Meer lezen over de 9 sleutels

Neem contact met me op voor meer informatie

Ik doe mee!