Individueel traject
15904
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15904,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Leren avonturieren als leidinggevende

Je leiderschap in de organisatie groeit, met iedere opdracht.

1 jaar en 9 Avontuurlijke opdrachten

Leren door proberen en reflecteren

Ondersteuning onderweg: een buddy en een reisgids

Waarom zou je gaan?

Meesterschap over jezelf en verandering

 

Eén ding is zeker in je organisatie. Je onderneemt in onzekere tijden. De kans dat het toch anders loopt, neemt dagelijks toe. Dat brengt je als leidinggevende in bijzondere situaties. Hoe zet je een koers uit, wetende dat dit toch weer ingehaald wordt? Hoe neem je besluiten, zonder alles zeker te weten? Hoe inspireer je collega’s en vorm je visie? Hoe ga je overtuigd voor in een context die telkens verandert? Je wilt je zekerder voelen, meer in verbinding, en tegelijk minder afhankelijk van de woelige buitenwereld.

 

Makkelijker voorgaan in onzekere tijden

 

Dat doet een beroep op avonturiersbloed. Je vermogen te handelen in onzekere toestanden. Op pad te gaan het risicovolle onbekende in. En weet je wat? Dat kun je trainen. Daar kun je aan wennen, door het te doen. Het LeiderschapsAvontuur geeft je precies deze gelegenheid.

 

Train je wendbaarheid

 

Een avontuur dat bestaat uit 9 flinke leiderschapsopdrachten op je werkvloer. Met effecten op jou, je team en de organisatie. Ontdek hoe jij dan acteert. Want je weet niet wat en niet wanneer. Train je wendbaarheid en vergroot je inzicht.

 

Ervaringsgericht leertraject voor leidinggevenden

 

Onderweg op reis wissel je uit met je buddy en kom je als avonturiers bijeen tijdens Pleisterplaatsen. Op de achtergrond zijn wij als reisgidsen beschikbaar voor verdieping en duiding. Je verzamelt 9 sleutels voor je leiderschap die je scherp inzicht geven in de werking van ingesleten patronen. Zodat je ze kunt veranderen.

Dit avontuur gaat over jou

Groei in je leiderschap als leidinggevende, door bewust onbekende ervaringen aan te gaan. Langs de route van 9 stevige opdrachten. Die uitnodigen je grenzen te verleggen, zaken bloot te leggen en nieuwe dingen uit te proberen. Onderweg doe je inzichten op en geniet je van de uitwisseling met je buddy. Verdiepen kan met gidsgesprekken, af en toe komt de hele groep bijeen tijdens ‘Pleisterplaatsen’.

Voor jou

Je wendbaarheid als leidinggevende vergroten. Vertrouwd raken met de avonturier in jezelf. Makkelijker grotere krachtenvelden aankunnen. Groei in leiderschap met 9 concrete uitdagingen. Nieuw terrein verkennen in jezelf.

Voor je team

Nieuwe manieren om teamontwikkeling en veranderingen aan te vliegen. Inzicht in patronen zodat je ze kunt veranderen en doorbreken.

Voor de wereld

Organisaties in deze tijden hebben avonturiers nodig. Die zich prettig voelen het onbekende in te trekken en hun teams daarin mee te nemen. Als vertrouwde bakens in verandering en innovatie.

LeiderschapsAvontuur: wat houdt het praktisch in?

1 jaar met 9 uitdagende opdrachten. Je weet niet wat, je weet niet wanneer. Reken op 4-8 uur per keer. Hiermee verken je nieuw gebied in jezelf en de organisatie.

Al eens een keer een 'tweedaagse heisessie' met jezelf gedaan? Dit is je kans.

Verzamel onderweg de 9 sleutels van leiderschap en organiseren: veiligheid, emoties, macht, structuren, verbinding, creatie, strategie, visie en bedoeling

Een avonturier uit een andere organisatie wordt je buddy. Samen voorbereiden, uitwisselen en reflecteren op elkaar.

Even geen boekjes. Zelf doen, uitproberen en daarop reflecteren. Ervaringsgericht leren, op de eigen werkvloer.

Voor leidinggevenden die wel wat opschudding willen om weer een stap te zetten. Die willen voorgaan en nieuw potentieel ontsluiten voor zichzelf, hun team en de organisatie. Van alle 'soorten en maten' in organisaties (van teamleider tot RvB/directielid).

Optioneel: 'gidsgesprekken' voor verdieping op je ervaringen met reisgids Henk-Pieter of André

Je kunt jaarlijks 4 maal instromen: op 1 februari, 1 mei, 1 september, 1 november

Deelname bedraagt € 1.750 all-in en exclusief btw. Optioneel: € 100 (ex btw) per 'gidsgesprek' onderweg.

1 jaar
Het traject loopt van 1 januari 2021 tot 31 december 2021
9 leiderschapsopdrachtenJe weet niet wat, je weet niet wanneer. Reken op 4-8 uur per keer. Hiermee verken je nieuw gebied in jezelf en de organisatie.
Tweedaagse met jezelfAl eens een keer een 'tweedaagse heisessie' met jezelf gedaan? Dit is je kans.
9 sleutelsVerzamel onderweg de 9 sleutels van leiderschap en organiseren: veiligheid, emoties, macht, structuren, verbinding, creatie, strategie, visie en bedoeling
BuddyEen avonturier uit een andere organisatie wordt je buddy. Samen voorbereiden, uitwisselen en reflecteren op elkaar.
Geen theorie en boekjesZelf doen, experimenteren en daarop reflecteren. Ervaringsgericht leren, op de eigen werkvloer.
OpschuddingVoor leidinggevenden die wel wat opschudding willen om weer een stap te zetten. Die willen voorgaan en nieuw potentieel ontsluiten voor zichzelf, hun team en de organisatie.
Voor leidinggevenden van elk kaliberVoor alle 'soorten en maten' in organisaties (van teamleider tot RvB/directielid). Want avonturieren is een menselijke eigenschap!
Wat kost het?Deelname bedraagt €1.750 all-in en exclusief btw.
Optioneel: GidsgesprekkenOnderweg kun je kiezen voor 'gidsgesprekken' voor verdieping op je ervaringen met reisgids Henk-Pieter of André. € 100 (ex btw) per 'gidsgesprek' onderweg.
Als onzekerheid de grootste vijand is van verandering…

 

…dan kun je maar beter leren wennen aan onzekerheid.

Begeleiding

Ware avonturen kennen weinig begeleiding. Dat is toch echt een eigen pad. Daarom zullen we ons wat op de achtergrond houden, wanneer jij je LeiderschapsAvontuur ervaart. We voeden je onderweg met inspiratie. En zijn er bij vragen of een steuntje in de rug.

 

Wil je onderweg écht persoonlijk verdiepen op wat je tegenkomt? Dan kun je bij een van ons een individueel ‘gidsgesprek’ boeken. We ontmoeten elkaar daarnaast tijdens regelmatige Pleisterplaatsen. De intervisie-bijeenkomsten voor de avonturiersgroep.

De 9 sleutels: organisatieveiligheid, emoties op de werkvloer, macht in samenwerken, werkende structuren, verbinding ervaren, creatiekracht, koers kiezen, visie over de keten, de bedoeling.

Werken aan je ‘hele menszijn’ en de ‘hele organisatie’

Het hart van je avontuur

De opdrachten leiden je langs 9 sleutels van leiderschap en organiseren: organisatieveiligheid, emoties op de werkvloer, macht in samenwerken, werkende structuren, verbinding ervaren, creatiekracht, koers kiezen, visie over de keten, de bedoeling. Hiermee werk je vanuit je 'hele mens zijn' aan de 'hele organisatie'.

Doen en reflecteren

De 9 opdrachten nodigen uit om buiten je comfort te treden. Het onbekende in. Te experimenteren. Dat brengt iets in beweging bij jezelf en je organisatie. Door daarop zelf en samen te reflecteren, verzilver je onderweg inzichten. En kun je vanuit meer helderheid en vrijheid jezelf en je organisatie neerzetten. Bereidheid en moed zijn je maatjes onderweg.

Zelf maar niet alleen

De kracht van het avontuur is dat je zelf de route ervaart. Maar onderweg ben je niet alleen. Een buddy, begeleiders en de Pleisterplaatsen ondersteunen je onderweg. Klaar om te gaan?

Je hebt de eerste stap al gezet

Tijd voor een volgende? Het avontuur nodigt je uit.

Meer lezen over de 9 sleutels

Neem contact met me op voor meer informatie

Ik doe mee!